Vervolg Piercing Informatie
SOORTEN PIERCINGS.

Tepelpiercing: Waarschijnlijk is dit de populiarste van de erotische piercings. Naast het reeds beschreven gebruik in de Victoriaanse tijd komen tepelpiercings voor bij de Kabylen, een berberstam in Noord-Algerije, en bij sommige Indianenstammen in Noors-Amerika. Tepelringen vergroten meestal de gevoeligheid van de tepel en zijn stimulerend bij het sexleven. Ze maken de tepels groter en laten ze meer naar voren steken. Er kunnen staafjes of ringen worden toegepast. De piercing kunnen kunnen worden gebruikt als bevestiging voor borstplaatjes rond de tepel of voor kettingjes (zie catalogus). De meest gebruikte dikte is 1,6 of 2,0 mm. De genezingstijd bedraagt 3 tot 6 maanden.

Navelpiercing: Navelpiercing zijn een trend geworden, vooral bij jonge vrouwen. Deze piercing moet zorgvuldig op de juiste diepte worden aangebracht omdat het lichaam anders probeert de piercing er uit te werken. In de piercing wordt meestal een ring of navelbarbell aangebracht (zie catalogus); 1,6 mm is een goede dikte. Het genezen kan soms lang duren: 6 maanden of langer.

Piercing van de Labia: De piercing door de schaamlippen is erg oud: het werd reeds toegepast in Ethiopie, Rome, India en Perzie. De bedoeling was meestal de schaamlippen van de vrouw te verzegelen (infibulatie) zodat geen andere man dan intiem contact met haar kon hebben. Piercings kunnen zowel in de buitenste (grote)- als in de binnenste (kleine) schaamlippen worden aangebracht. In de labia minora genezen genezen ze gewoonlijk sneller: in 4 tot 6 weken. De labia majora vragen 2 tot 3 maanden. Ringen voor versieringsdoeleinden (zie catalogus) moeten minstens 1,6 mm dik zijn.

Piercing van de Clitoris: Deze piercing komt betrekkelijk weinig voor, omdat veel vrouwen een clitoris hebben die niet groot genoeg is voor een piercing. Als de clitoris groot genoeg is, kan de piercing verticaal of horizontaal worden uitgevoerd. De minimale dikte moet 2,0 mm zijn De genezing bedraagt 4 tot 6 weken.

Prince Albert piercing: De piercing wordt verticaal door de plasbuis aan de basis van de eikel geplaatst. Omdat urine steriel is voor het eigen lichaam gaat de genezing zeer snel, meestal 4 tot 6 weken. De piercing is daardoor bijna zelfgenezend en vraagt slechts minimale zorg achteraf. De aanbevolen dikte van de ring is minimaal 2,0 mm dikker kan ook. Ook de diameter van de ring is erg belangrijk, een te kleine ring geeft problemen bij een erectie, een te grote zit in de weg bij het vrijen.